Cel mai căutat monument din Cimitirul Bellu: cavoul fraților bulgari Gheorghief

Bucureștenii știu deja că multe monumente impresionante se află în Cimtirul Bellu, acolo unde se regăsește și cavoul fraților bulgari Gheorghief.

Aceștia au devenit cunoscuți după ce au început să aprovizioneze Capitala cu zarzavaturi și legume proaspete. Hristo a murit în anul 1872, iar Evlogi s-a stins din viață în 1897, fără să se cunoască prea multe detalii despre moartea lor.

Ambii au fugit în adolescență din orașul natal din cauza barbarilor turci, au poposit la Brăila, ulterior au început își facă o afacere în București.

Frații bulgari nu au lăsat în urmă moștenitori, dar încă sunt veșnic admirați pentru faptele bune făcute în timpul vieții, dar și datorită cavoului spectaculos pe care îl au în Cimitirul Bellu.

Acesta a fost realizat de arhitectul Ion Mincu ce a îmbinat elemente de arhitectură românească și influențe străine de inspirație neobizantină pentru creația sa.

De asemenea, monumentul a ieșit în evidență în întreaga locație pentru că este înconjurat de Sfinții Evangheliști Ioan, Marcu, Matei și Luca în mărime naturală.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments