Istoria Zilei Femeii : obiceiuri inedite din lumea întreagă de 8 Martie

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977 printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU, care a sărbătorit inițial această zi dedicată doamnelor și domnișoarelor în 1975, ulterior a fost adoptată oficial.

Puțini știu, dar sărbătoarea datează din timpul legendelor despre zeii Olimpului, moment în care grecii au închinat zeiței Cybele (mama tuturor zeilor) festivalul Hilaria.

De asemenea, în Anglia anilor 1800 a fost menționată Duminica Mamei, serbată în a patra duminică de la începerea Postului Paștelui. Toți oamenii aveau liber atunci și mergeau în vizită cu daruri la femeile din viața lor.

În cele mai multe cazuri, aceștia ofereau prăjituri și flori, obicei care primise numele de ,,mersul la colindatul mamei”. În Italia erau sunt organizate reuniuni pe tema afirmării drepturilor femeii în fiecare an pe 8 martie.

În această zi, bărbații din Italia oferă doamnelor lor mimoze galbene și ciocolată, daruri frecvente și pentru femeile din Rusia și Albania.

Mai mult decât atât, domnișoarele obișnuiau să poarte mărțișorul primit de 1 Martie până în data de 9 Martie pentru a avea noroc tot anul, mai ales în dragoste.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments