Cele mai cunoscute vrăjitoare din istorie

Vrăjitoarele au existat din cele mai vechi timpuri, după ce oamenii au descoperit focul și puterea cuvintelor. Majoritatea oamenilor s-au temut în anumite vremuri de aceste doamne care pierdeau nopți întregi în fața flăcărilor în timp ce preparau diverse poțiuni magice pe care le împărțeau în două categorii: magie albă și magie neagră.

Cele mai cunoscute care au reușit să rămână în istorie sunt cele din antichitate, a căror existență nu a fost totuși dovedită clar. Iată care au fost vrăjitoarele care și-au pus amprenta asupra lumii desprinse din realitate!

  • Cassandra: era preoteasa lui Apollo, cea care a previs căderea Troiei.
  • Vrăjitoarea din Endor: a fost pomenită în Vechiul Testament, unde era recomandat a se sta departe de ea.
  • Morgan Le Frey: vrăjitoarea care i-a încurcat treburile Regelui Arthur.
  • Catherine Monvoiisin: nevasta unui bijutier care a devenit celebră datorită premonițiilor avut încă din copilărie. A fost arsă pe rug după ce a început să vândă poțiuni de dragoste, otrăvuri și anticoncepționale pentru clienți.
  • Agnes Sampson: ea a comandat furtuna menită să scufunde vasul cu care călătorea Regina Anna, soția Regelui James al VI-lea al Angliei.
  • Angele de la Barthe: s-a spus că ar fi avut relații intime cu Diavolul în urma căruia a venit pe lume un copil jumătate animal, jumătate om, care se hrănea cu bebeluși.
0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments