Cele mai cunoscute vrăjitoare din istorie

Vrăjitoare care au rămas în istorie.

Vrăjitoarele au existat din cele mai vechi timpuri, după ce oamenii au descoperit focul și puterea cuvintelor. Majoritatea oamenilor s-au temut în anumite vremuri de aceste doamne care pierdeau nopți întregi în fața flăcărilor în timp ce preparau diverse poțiuni magice pe care le împărțeau în două categorii: magie albă și magie neagră.

Cele mai cunoscute care au reușit să rămână în istorie sunt cele din antichitate, a căror existență nu a fost totuși dovedită clar. Iată care au fost vrăjitoarele care și-au pus amprenta asupra lumii desprinse din realitate!

  • Cassandra: era preoteasa lui Apollo, cea care a previs căderea Troiei.
  • Vrăjitoarea din Endor: a fost pomenită în Vechiul Testament, unde era recomandat a se sta departe de ea.
  • Morgan Le Frey: vrăjitoarea care i-a încurcat treburile Regelui Arthur.
  • Catherine Monvoiisin: nevasta unui bijutier care a devenit celebră datorită premonițiilor avut încă din copilărie. A fost arsă pe rug după ce a început să vândă poțiuni de dragoste, otrăvuri și anticoncepționale pentru clienți.
  • Agnes Sampson: ea a comandat furtuna menită să scufunde vasul cu care călătorea Regina Anna, soția Regelui James al VI-lea al Angliei.
  • Angele de la Barthe: s-a spus că ar fi avut relații intime cu Diavolul în urma căruia a venit pe lume un copil jumătate animal, jumătate om, care se hrănea cu bebeluși.
0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments