Cimitirul din Sulina: povestea piratului și legenda shakespeariană

Mulți români au auzit de cimitirul multietnic din Sulina pentru poveștile impresionante de acolo. Chiar dacă pare macabru, locul a devenit o atracție turistică, iar localnicii sunt deja obișnuiți cu oamenii care își duc acolo somnul de veci.

Legenda îndrăgostiților

Cimitirul multietnic din Sulina se afla pe malul Mării Negre când a fost construit în anul 1886. Oamenii din acele locuri ajungeau atunci la mare doar dacă treceau prin cimitir.

Acum, cei mai mulți vin în acest loc pentru legenda îndrăgostiților. Se spune că tinerii care vor să trăiască împreună pentru veșnicie trebuie să își facă schimbul de inele lângă mormântul a doi îndrăgostiți pe nume Margaret Ann Pringle şi William Webster.

Cei doi și-au găsit sfârșitul îmbrățișați, după ce s-au sinucis pentru că părinții lor nu au fost de acord să se căsătorească.

Mormântul piratului

Ghiorghios Kontoguris făcea parte dintr-o familie bogată, dar a devenit pirat pentru că îi plăcea să ajute oamenii săraci.

Se spune că acesta știa exact ce nave intrau și ieșeau din port, astfel că îi era ușor să jefuiască pe toată lumea. Pe mormântul lui se află și acum însemnul piraților, craniul cu cele două oase încrucișate, dar și crucea împodobită cu lauri.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments