Emozia din cana de cafea

Dacă încă nu știi cu ce să-ți răspunzi la întrebarea: “Astăzi unde-mi servesc cafeaua?”, te rog să citești articolul și până la finalul acestuia vei avea răspunsul. Emozia coffee manifesto, cafeneaua prezentatorului de la Xtra Night Show, Mihai Morar, este locul pe care l-am descoperit acum un an și jumătate și locul unde cafeaua nu mai este o simplă rutină, ci un ritual. Situată pe strada Halelor 17, la nici un minut de gura de metrou de la Piața Unirii, cafeneaua turcoaz de numai câțiva metri pătrați este pregătită sa-ți ofere cele mai frumoase povești din cana de cafea. Vei da acolo peste oameni modești și cu bun simț. Peste atmosfera pe care nu ai fi crezut că o poți întâlni într-o cafenea din inima Bucureștiului. Spre deosebire de multe terase și cafenele de la noi, Emozia coffee manifesto este locul unde zahărul lipsește complet. Pentru că este despre cafea, nu despre zahăr. Despre arome și mirosuri. Până nu de mult, să fie un an, nu puteam concepe să-mi beau cafeaua fără zahăr. Mergeam pe principiul după care se ghidează majoritatea “dacă viața e amară, măcar cafeaua să fie dulce” și am descoperit, târziu, că rău făceam. Tot târziu am sesizat cât este de important ambientul și felul în care ți se vorbește de la intrare până la ieșire. Tind să cred că acest „drog” de care abuzăm zilnic ține și de ospitalitate, iar la Emozia o găsești tot timpul acasă.

Plăcându-mi cafeaua și cu atât mai mult să o beau în oraș, am reușit să-mi dezvolt o viziune critică asupra gustului și modului de prezentare. Din păcate, puține au fost cafenelele unde am simțit gustul intens al cafelei. Și mai puține au fost cele în care nu exista deloc zahăr. Din păcate acest lucru este rar întâlnit la noi, dar am încredere în progres. De aceea, dacă ești din București sau ești prin treacăt și îți este a bea o cafea de la origini, dă o fugă până la oamenii frumoși de la Emozia care-ți vor șopti povestea din cafea. Promit că te vei îndrăgosti la fel ca mine. De oameni și de cafea.

Apropo, sunt frumoși și-n online: https://www.facebook.com/emoziamanifesto/

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments