Femei care au schimbat lumea

Ziua internațională a femeii s-a sărbătorit pentru prima oară în anul 1909, iar de atunci evoluția ei în societate a continuat să impresioneze. Câteva din femeile de mai jos cel mai probabil nu au realizat cât de multe au reușit să demonstreze sau cât de mult se va baza întreaga istorie pe faptele lor.

Clara Barton: aceasta a fondat Crucea Roșie Americană în 1881, moment în care avea 59 de ani. Ea a fost prima femeie care a fost angajată ca funcționară de înregistrare la Biroul american de brevete și a fost plătită la fel ca și colegii săi de sex masculin.

De asemenea, Clara a primit porecla ,,îngerul câmpului de luptă”, după ce a renunțat la locul de muncă și și-a luat misiunea de a aduce echipamente medicale soldaților de pe front în războiul civil.

Margaret Sanger: ea a deschis prima clinică de control al sarcinilor în Brownsville în anul 1916, dar la scurt timp a fost arestată de autorități pentru că distribuia informații în privința aceasta.

Sanger a format Comitetul Național pentru Legislația Federală pentru Controlul Nașterilor după ce a ieșit din arest, lucru care a ajutat-o în Congres să realizeze o legislație care permitea medicilor să prescrie contraceptive.

Jane Addams: a devenit prima femeie americană care a primit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1931, fiind cunoscută și pentru munca sa în reforma socială care a sprijinit dreptul la vot al femeilor.

Valentina Tereshkova: a fost prima femeie care a călătorit în spațiu. Aceasta a fost aleasă din peste 400 de solicitanți pentru pilotarea Vostok 6 pe 16 iunie 1963, care a orbitat Pământul de 48 de ori.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments