Hanul Gabroveni a deschis porțile către „Universul Lui Salvador Dalí”

Începând de miercuri, 13 decembrie, expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, cel mai mare eveniment expozițional din țara noastră dedicat celebrului artist spaniol, poate fi vizitată la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. 

170 de lucrări Salvador Dalí, acoperind varii metode de expresie artistică, pot fi admirate, în premieră în România, timp de 5 luni, până la 12 mai 2024, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” este organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, și oferă, pentru prima dată publicului român, șansa de a descoperi opera unuia dintre cei mai importanți artiști suprarealiști, materializată în sculpturi, grafică, litografii, gravuri, miniaturi din aur și diamante, design de mobilier, ce completează portretul unui creator excepțional în toate formele sale artistice.

Eveniment cultural de amploare, ce aduce la București obiecte de artă expuse în marile orașe europene din cea mai importantă colecție privată ce conține lucrări Salvador Dalí, aparținând renumitului colecționar de artă Beniamino Levi, expoziția pune Capitala, implicit ARCUB, în fruntea destinațiilor preferate ale românilor, dar și ale turiștilor.

Peste 2.000 de persoane au ales să viziteze expoziția în primele zile de la deschidere, dovadă a apetitului cultural al publicului român, subliniind importanța unor astfel de evenimente pentru comunitate și dorința publicului de a experimenta actul artistic în context contemporan, prin intermediul proiectelor culturale inițiate de ARCUB.

„Universul lui Salvador Dalí”, la ARCUB: Destinația artistică a sărbătorilor de iarnă

Cu cele peste 170 de lucrări expuse, „Universul lui Salvador Dalí” este, cu siguranță, destinația artistică favorită pentru bucureșteni și turiști în perioada sărbătorilor de iarnă și nu numai. O oportunitate unică de a (re)descoperi imaginarul suprarealist al lui Salvador Dalí, unde visele și realitatea se întrepătrund, expoziția oferă vizitatorilor și posibilitatea de a cunoaște operele acestuia prin realitatea virtuală. Experiența VR durează aproximativ 15 minute și completează turul vizitatorilor. Totodată, vizitatorii pot beneficia și de ghid audio, în limba română, ce oferă, pe parcursul vizitării, informații exhaustive despre lucrările expuse și povești interesante din viața tumultuoasă a inegalabilului Salvador Dalí.

Atât experiența VR, cât și ghidul audio pot fi achiziționate prin pachetele de bilete disponibile, dar și separat, online și fizic, direct în locație, la costul de 10 lei, respectiv 15 lei.

În perioada vacanței de iarnă, expoziția este închisă în zilele de 25 decembrie, 31 decembrie, respectiv 1 și 2 ianuarie 2024. Cu excepția zilelor menționate, programul de vizitare a expoziției este de luni până duminică, între orele 10.00-20.00.

Biletele pentru expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB pot fi achiziționate, la prețuri variabile în funcție de categorie, de pe arcub.ro, universuldali.ro, Entertix.ro și de la casa de bilete ARCUB (Strada Gabroveni nr. 50-53).

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB – Hanul Gabroveni poate fi vizitată în perioada 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024, de luni până duminică, între orele 10.00-20.00. Accesul în spațiul expozițional se face din Str. Gabroveni nr. 50-53.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments