Iubiri secrete din București. 3 povești de dragoste care au rămas în istorie

Una din cele mai cunoscute povești de dragoste din București este trăită de compozitorul George Enescu. Artistul s-a îndrăgostit nebunește de o prințesă bogată care a fost părăsită simultan de amantul ei și de Enescu. Fata a încercat să se sinucidă turnându-și acid pe față, rămânând astfel în istorie pentru gestul său cutremurător.

O a doua poveste de film este dragostea cu năbădăi dintre Carol al II-lea și femeia roșcată pentru care a renunțat în cele din urmă la tron. Se pare că dragostea este mai importantă decât orice, lucru demonstrat și de alegerile celor cu sângele albastru. Unii pun pe primul loc datoria, iar alții aleg să lase tot în urmă pentru dragostea care nu bate de două ori la ușă.

Mircea Eliade a devenit celebru și după ce a întâlnit-o pe Maitreyi. Acesta a reușit astfel să trăiască o dragoste de un singur an, dar să ofere o poveste incredibilă multor generații.

,,Mi se părea urâtă ― cu ochii ei prea mari şi prea negri, cu buzele cărnoase şi răsfrânte, cu sânii puternici, de fecioară bengaleză crescută prea plin, ca un fruct trecut în copt.”

Romanul s-a bucurat la scurt timp de un succes internațional, iar deși a fost scris în 1933 iubita lui avea să afle confesiunile sale abia în 1972. Ulterior, scriitoarea indiană se decide să scrie drept răspuns romanul Na Hanyate (Dragostea nu moare).

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments