Localuri din București frecventate de elită în comunism

Nicu Ceaușescu a fost liantul dintre marile localuri din acea vreme și familia care era slăvită de toți românii. ,,Prințișorul” era deja renumit pentru faptul că adora să petreacă până în zori și să iasă chiar mai mult în evidență, deși statutul său în societate ar fi fost suficient.

Unul din restaurantele pe care le frecventa era chiar Perla, acolo unde a fost căutat de multe ori de securiști.

“Chiar dacă veneau pe aici numai oameni cu ştaif, nu eram privilegiaţi. Trebuia să dăm şpagă multă către furnizori ca să ne aprovizionăm cum trebuie.

În plus, în anii 80, Ceauşescu dăduse dispoziţie ca toate localurile să fie închise la ora 22.00, iar perdelele de la ferestre să dispară. Miliţienii urmăreau din stradă dacă sunt respectate aceste reguli, iar dacă nu, erai arestat pe loc”, a povestit Paul Bundac, patronul Restaurantului Perla, pentru libertatea.ro.

De asemenea, Caru cu bere a reușit să ajungă în privirile lui Robert Kennedy, fratele fostului președinte al Statelor Unite ale Americii, care în anul 1974 a venit aici să mănânce mici și să se delecteze cu o bere românească.

Localul Pescăruș a rămas și el în istorie pentru că a fost preferatul lui Gheorghiu Dej. Un detaliu mai puțin cunoscut este faptul că fostul conducător comunist suferea de prostată și mergea des la toaletă, iar pentru asta au fost construite special mai multe toalete și un salon privat.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments