Lucruri mai puțin știute despre Mihai Eminescu: a fost pasionat de sport și a vrut să se călugărească

Mihai Eminescu a trăit 39 de ani, timp în care a fost poet, filosof și jurnalist. Majoritatea românilor știu măcar câteva versuri din operele sale celebre, dar puțini cunosc anumite aspecte deosebite legate de acesta.

A iubit sportul: poetul a fost un bun înotător și fotbalist de excepție. De asemenea, chiar profesorul său Aron Pumnul i-ar fi insuflat pasiunea pentru fotbal.

A fost inspector școlar: Mihai Eminescu a fost inspector al școlilor primare în județele Iași și Vaslui până în anul 1876. El a obținut funcția în cauză chiar cu ajutorul lui Titu Maiorescu.

Avea un salut specific: era bine cunoscut că acesta era un patriot, iar chiar și când se întâlnea cu prietenii sau cunoscuții îi saluta: ,,Trăiască nația”. Apropiații i-o luau înainte și spuneau ei: ,,Trăiască nația”, iar Eminescu răspundea: ,, Sus cu dânsa!”

A fost îndrăgostit de verișoara lui Caragiale: poetul a scris poezia ,,Pe lângă Plopii fără Soț” după ce a avut-o ca muză pe verișoara lui Caragiale. Cleopatra Lecca Poenaru chiar locuia pe o stradă cu plopi pe care Eminescu i-a numărat și a constatat că erau în număr impar.

A vrut să se călugărească: regretatul scriitor a avut momente în care a vrut să se îndepărteze de lumea cotidiană, iar după ce a împlinit 30 de ani a împărtășit cu unii prieteni ideea aceasta.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments