Ultima aeronavă Boeing 747 a fost livrată către Atlas Air: compania a renunțat la ,,Regina Cerurilor”

Ultima aeronavă 747 a fost livrată pentru ultima oară. Compania a renunțat astfel la tipul de avion supranumit ,,Regina cerurilor”. Specialiștii au luat decizia aceasta pentru că au dorit să se orienteze către modele mai eficiente.

Evenimentul are loc după ce timp de mai bine de 50 de ani au fost construite pe bandă rulantă avioane 747 pentru mai bine de o sută de clienți.

Conceptul cunoscut a ajuns în prim-plan la finele anilor 1960 pentru a satisface cererea de călătorii în masă, fiind și primul model de avion de linie care nu avea un singur culoar.

„Acesta a fost avionul care a introdus zborul pentru clasa de mijloc în SUA. Înainte de 747, o familie din clasa de mijloc nu putea zbura din SUA în Europa la un preţ accesibil”, a declarat CEO-ul Air France-KLM, Ben Smith.

Amintim că ultimul avion de acest fel a fost livrat în 2017 către Korean Air, Boeing reducând astfel în ani producția modelului 747 cu patru motoare. În timpul acesta, piața s-a orientat către avioane cu biomotor, mai eficiente pe rute mai lungi.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments