Lupu’ îşi schimbă părul, dar năravul?

 

Sursa: FacebookCitesc de ieri cu interes, ştirile despre Tudor Helgiu, elevul devenit cunoscut după ce a fost trimis acasă din cauza părului lung. Se pare că într-o vizită incognito a directorului, el a fost dat afară de la ora de chimie, Tudor trezindu-se în curtea liceului împreună cu alţi 20 de colegi, la fel de pletoşi şi cu barbă.

Acu’ să fim serioşi.. cam câtă barbă poţi avea în liceu? Şi cum se stabileşte regulamentul şcolar?

Noul statut al elevului a fost reglementat în august 2016, de ministrul Educației, prin Ordinul nr. 4742/2016, după ce a stat în dezbatere publică timp de șapte luni. Documentul cuprinde toate drepturile și obligațiile elevilor înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ de stat, particular sau confesional din România. Statutul Elevului va fi aplicat în corelaţie cu regulamentul intern al fiecărei şcoli.

Din nou întreb, cum se stabileşte regulamentul intern?

În Capitolul II, care cuprinde drepturile elevilor, se precizează, la Art. 6, că “elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii, și au dreptul la protecția datelor personale “, iar la Art. 7, “elevii au dreptul de a beneficia de tratament nediscriminatoriu din partea conducerii, a personalului didactic, nedidactic și din partea altor elevi din cadrul unității de învățământ”.

Trăim într-o ţară cameleon, dar faţă de acum 20 de ani, tinerii încep să îşi creeze o identitate. Regulamentele interne ar trebui adaptate la nevoile actuale ale elevilor, astfel încât aceştia să îşi asume ceea ce sunt, să devină mai responsabili şi totodată, integri. Dacă ai plete sau dreaduri sau porţi pantaloni de piele sau nenumărate exemple, poartă-le responsabil şi nu în pofida educaţiei pe care profesorii încearcă să o ofere. În viaţă ne vom schimba foarte des părul, dar năravul ni-l formăm din copilărie până mai târziu.

Iar tu, domnule profesor, priveşte dincolo de aparenţe, că e plină ţara de lucruri superficiale!

 

 

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

Redactie

Orasul Bucuresti prezentat altfel! Aici poti gasi evenimente, cafenele, locatii, fotografii, oameni si idei frumoase, prezentat de tineri pentru tineri !

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments