Meserii și ocupații neobișnuite din Bucureștiul interbelic

Românii au fost mereu inventivi, iar dovezile au rămas până astăzi în istorie. Puțini cunosc faptul că în Bucureștiul interbelic unii aveau meserii care astăzi există sub alte denumiri. Iată câteva dintre ele care au reușit să surprindă!

,Spitalul de urgență’: atelierul care era intitulat astfel se ocupa cu reparațiile trăsurilor și nu numai. Un meșteșugar rotar-fierar a decis să pună bazele unui loc de urgență unde să apeleze oamenii care au astfel de probleme.

Șmecherii localurilor de noapte: în localurile din București își făceau loc multe personaje care erau încadrate în categoria șmecherilor de noapte. Aceștia nu aveau meserie, dar erau nelipsiți de la mese până dimineața. De asemenea, ei făceau parte din ,poliția’ localului și se luau la bătaie cu cei care protestau împotriva consumației sumpe sau făceau scandal din orice.

Domnul care licitează: meseria în cauză presupune cititul rubricilor din ziare, unde se anunțau licitații. Din păcate pentru el, de multe ori licitația de atunci era un fel de aranjament fictiv între câțiva complici, aranjament deranjat de domnul care striga cu voce tare posibilitățile pe care le au participanții.

5 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments