,Nu cedăm Parcul IOR’: bcucureștenii se întâlnesc sâmbătă la protest

Grupul de Inițiativă Civică IOR organizează în cursul zilei de sâmbătă, de la orele 12:00, un protest la care sunt invitați cetățenii îngrijorați de ceea ce se întâmplă în zona de relaxare.

Aceștia au subliniat că o suprafață de 12 hectare din parc e pe cale să dispară definitiv din patrimoniul verde al Capitalei. Mai exact, este vorba despre echivaletul a 12 terenuri de fotbal.

”Sâmbătă, 25 martie, de la ora 12:00, Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan invită toți cetățenii îngrijorați, revoltați sau intrigați de ce se întâmplă cu zona retrocedată din parcul IOR la gura de metrou Titan, în intersecție, pentru a vedea distrugerile premeditate care au loc într-unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri al Capitalei și pentru a discuta despre soluțiile prin care această zonă verde poate fi protejată și reintegrată în Parcul IOR”, arată organizatorii.

În luna octomrbie a lui 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de primarul Sectorului 3 care solicita anularea retrocedării unei părți din Parcul IOR.

Concret, suprafața de 112.339 mp din zona Potcoava-Titan a fost restituită în natură prin dispoziția primarului general al Bucureștiului în mandatul lui Adriean Videanu. Ulterior, suprafața menționată care se află în proprietatea Mariei Cocoru a făcut obiectul mai multor litigii.

”Interesul cetățenilor trebuie prioritizat în fața interesului privaților. Nu e vorba doar de IOR sau Titan, ci de întregul București. Cu toții ne-am intersectat prin Parcul IOR, iar acum parcul ne aduce împreună într-o comunitate care-și dorește să schimbe lucrurile în bine pentru cartier și oraș.

Poate că uneori avem viziuni diferite asupra vieții sau societății, dar acum e nevoie să spunem toți cu un singur glas: Nu cedăm Parcul IOR, vrem spațiul verde înapoi pentru comunitate!”, mai spun organizatorii.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments