O Lună Plină a trasat destinul Titanicului?

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume. Vasul a plecat în călătoria inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. Din păcate, la doar 4 zile s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat în dimineața următoare.

Poate puțini știu, dar există și ipoteza conform căreia o Lună Plină să fi trasat destinul tragic al cetățenilor care s-au îmbarcat. Oamenii de știință au ajuns la teoria că evenimentul astronomic apărut cu câteva luni înainte de lansarea Titanicului ar fi putut fi de vină pentru coliziunea cu bucata de gheață.

„Este posibil ca acea lună plină din 4 ianuarie 1912 să fi creat maree neobișnuit de puternice care au trimis un val de aisberguri spre sud – exact la timp pentru călătoria inaugurală a Titanicului”.

Se mai știe și faptul că luna respectivă nu a fost „pe deplin normală, deoarece a fost mai aproape de Pământ decât oricând, iar Pământul nu va mai înregistra o asemenea apropiere de lună până în 2257”, a afirmat astronomul Donald Olson de la Universitatea de Stat din Texas-San Marcos.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments