Povestea Cascadei Urlătoarea: fiica Jepilor și cei doi ciobănași

Cascada Urlătoarea din Bucegi este una din cele mai spectaculoase din România. Din păcate, aceasta are o legendă tristă care vorbește despre o dragoste care nu a reușit să înflorească.

Fiica Jepilor bătrâni își păștea mioarele în vremuri mult apuse. În acel moment, doi ciobănași au pus ochii pe ea și s-au îndrăgostit nebunește, așa că au urmărit-o pas cu pas în fiecare zi fără să știe unul de dragostea celuilalt.

Băieții au întins la un moment dat brațele spre fată pentru a o lua în brațe, dar fata nu i-a cunoscut și s-a speriat pentru viața sa. Cea din urmă a început să țip, iar pentru a se salva s-a aruncat în gol de pe stânci, prefăcându-se în cascada care de atunci plânge la infinit.

Se spune că ciobanii au împietrit pe loc din cauza a ceea ce au făcut, iar trupurile lor se află și acum de-a stânga și de-a dreapta cascadei.

O altă versiune arată că era vorba tot despre doi bărbați care se luptă pentru inima unei fete. Aceștia ajung să se ucidă între ei pentru a o cuceri. Mai mult decât atât, cascada reprezintă plânsul fetei pentru aceștia.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments