Proiectul ”Atinge-mă Umbră”, din noiembrie, la Muzeul Antipa. Pot fi atinse obiecte de decor muzeal

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” propune publicului, din această lună, o nouă experienţă de vizitare interactivă prin intermediul aplicaţiei de realitate augmentată „Touch My Hair”, parte a proiectului cultural „Atinge-mă Umbră”.

Proiectul are ca scop redefinirea modului în care publicul se poate comporta în muzeu în relaţie cu obiectele de patrimoniu expuse, informează instituţia muzeală.

„Majoritatea publicului doreşte să atingă obiectele cu care interacţionează, lucru firesc dacă ne gândim la nevoia de învăţare prin atingere. În ceea ce priveşte obiectele de patrimoniu, acestea trebuie protejate, iar contactul cu ele este explicit interzis. Muzeul Antipa pune la dispoziţia vizitatorilor obiecte de decor muzeal (replici din material textil ale unor obiecte reale din muzeu) care pot fi atinse fără restricţii, numite „Umbre”, şi o modalitate suplimentară de interacţiune cu acestea prin intermediul Realităţii Augumantate (AR)”, precizează Muzeul Antipa.

Potrivit sursei citate, „Umbrele” ar reprezenta o premieră europeană.

Așadar, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” lansează un concept inedit de educație culturală, o abordare mai relaxată de vizitare, în care învățarea prin atingere este permisă și încurajată prin utilizarea „Umbrelor”.

În acest sens, publicul vizitator și în special publicul tânăr, adolescenții, vor descoperi un muzeu nou, interactiv, prietenos.

Proiectul cultural „Atinge-mă umbră”, realizat de „Antipa”, este cofinanţat de AFCN, aplicaţia Touch My Hair fiind dezvoltată de Augmented Space Studio.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments