Cea mai frumoasă poveste din bătrâni a Brăilei: legenda miresei pierdute

Movila Miresii este o localitate care se află la 30 de km de Brăila, pe DN 22. Cei mai mulți văd aici oamenii frumoși care le ies în cale, dar și legenda miresei pierdute care a botezat locul.

Chiar la intrare în comună se poate vedea pe peretele unei clădiri un chip al unei mirese ce îți atrage imediat privirile. Legenda arată că pe drumul dintre târlele Guieni și Scorțaru treceau multe sănii într-o iarnă grea.

Zăpada acoperise toate drumurile și totul părea pustiu, iar unor nuntași de la acea vreme le-a fost greu să se orienteze pentru că totul devenise o întindere imensă de alb.

Oamenii au continuat să se distreze și au preferat să nu se gândească la ce se putea întâmpla mai rău. Bărbații au băut peste măsură în ciuda viscolului, viorile lăutarilor au continuat să cânte, iar femeile să chiuie.

În infernul alb, caii care trăgeau căruța s-au speriat la un moment dat, iar mireasa a fost aruncată din sanie chiar lângă o movilă. Cei mai mulți nuntași nu au observat lipsa ei, așa că și-au continuat drumul în fundalul țipetelor fetei, astfel localitatea a fost denumită după acest incident.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments