Totul despre nava Evanghelia: o parte din epavă a cedat și a căzut în mare

Nava Evanghelia a fost construită la șantierele navale Harland and Wolff din Belfast, Irlanda de Nord și lansată la apă pe 28 mai 1942. Primul proprietar a fost Blue Star Line, iar în perioada celui de-al doilea război mondial a fost cargou american transformat apoi în navă comercială.

De-a lungul anilor, aceasta a purtat mai multe nume precum: Empire Strength, Saxon Star, Redbrook și Evanghelia. Din păcate, la 15 octombrie 1968, nava a eșuat la aproximativ 1.5 km de plaja nordică a stațiunii Costinești în zona numită ,Golful francezilor’.

Toată lumea privește neputincioasă cum aceasta degradează pe zi ce trece, dar cu toate astea mulți turiști curioși continuă să vină aici pentru a o vedea.

Furtunile puternice de peste iarnă nu au fost deloc de ajutor din cauza faptului că au șubrezit nava și mai tare. În timpul acesta, autoritățile spun că epava devine din ce în ce mai periculoasă pentru amatorii de senzații tari care vor să o exploreze. Cu toate astea, nimeni nu își asumă responsabilitatea.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments