Al Capone, cel mai faimos gangster din istorie: a reușit să își elimine toți dușmanii în ,,Masacrul de Sfântul Valentin”

Aproape că nu există om care să nu fi auzit măcar o dată numele lui Al Capone. Acesta a rămas în istorie drept cel mai mare gangster din toate timpurile. De asemenea, el a câștigat această poziție în top după operațiunea crudă mafiotă pe care a condus-o în februarie 1929.

Acesta a ajuns cap de mafie la doar 26 de ani și a reușit să trăiască visul american de a deveni milionar încă din tinerețe cu toate că nu era un om foarte inteligent.

Alphonse Gabriel, pe numele său real, s-a născut într-o familie de imigranți italieni din zona Napoli, iar mai târziu și-a urmat chemarea sângelui și tradiția și a dominat lumea interlopă din Chicago, devenind astfel liderul unei mari rețele de crimă organizată cunoscută ca ,,Chicago Outfit”.

Poate puțini știu, dar infracțiunea de spălare de bani îi este atribuită chiar mafiotului american care investea în afaceri legale prin interpuși cu bani proveniți din vânzarea ilegală de alcool, prostituție, șantaj și multe alte infracțiuni.

Evenimentul care l-a adus în topul mafioților din istorie este cunoscut drept ,,Masacrul de Sfântul Valentin”. Al Capone și-a ucis atunci toți inamicii din banda Bugs Moran. Bărbatul a fost prins în cele din urmă de autorități, dar a murit la 48 de ani din cauza unui accident vascular cerebral, dublat de pneumonie.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments