Bucureștiul, patria unor dame de companie: Mița Biciclista și amorurile purtate pe strada Cristian Tell nr. 9-11

Capitala a fost patria unor dame de companie, iar de departe cea mai cunoscută dintre ele a rămas Mița Biciclista. Societatea se uita la suprafață cu mare dispreț spre femeile care practicau această meserie, dar adevărul este că ele aveau la discreție bunuri materiale la care unii doar visau și se învârteau în cele mai înalte cercuri.

Ea se naște în 1885 într-o familie săracă, așa că la cererea sa este instruită să devină curtezană. Celebra damă de companie a ajuns mai târziu în atenția unor nume celebre precum: Nicolae Grigorescu, Octavian Goga sau chiar Regele Ferdinand.

În anul 1945, Mița se căsătorește cu generalul Alexandru Dimitrescu, iar starea ei materială intră în declin. Pentru a putea face față cheltuielilor, se vede nevoită să închirieze câteva camere din propria casă.

De asemenea, se spune că pentru a nu renunța la condițiile dorite, își îmbrăca soțul în haine ponosite și îl trimitea la cerșit.

Alte legende susțin că Regele Manuel al Portugaliei ar fi cerut-o de soție, dar ea a refuzat pentru că era îndrăgostită de medicul Nicolae Minovici.

Cu toate că a făcut tot posibilul să trăiască în lux și să se îndepărteze cât mai mult de peisajul din copilărie, ea moare în sărăcie lucie, după ce cedează rând pe rând toate camerele din locuința sa.

5 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments