Povestea Gării Filaret: a fost ,primul drum de fier’ din București

Gara Filaret a fost prima gară din Capitală și una din primele din toată țara. Locația marchează un lung șir de negocieri și dezbateri parlamentare între autorități și compania feroviară fondată de inginerul englez John Trevor Barkley și asociatul său John Staniforth.

Cei doi au avut în minte realizarea liniei de cale ferată pe ruta București Filaret – Giurgiu, linie ce trebuia să lege Capitala de Dunăre și astfel de restul Europei prin ,drumul de fier’.

Lucrările au început după ce în 1865 compania a primit undă verde pentru construcție, dar s-au oprit brusc un an mai târziu cu ocazia abdicării domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Din păcate, anularea contractului a stârnit nemulțumirea englezilor ce a adus în prim-plan o nouă convenție de concesiune între autorități și cei doi asociați.

Astfel, proiectul a fost reluat în primele luni din anul 1867. Mai mult decât atât, la data de 7 septembrie, de la Gara Filaret a plecat primul tren, la bordul căruia se afla Principele Carol ce a promis că va părăsi țara doar după ce va călători pe ,întâiul drum de fier românesc’.

Gara Filaret s-a mândrit cu titlul de singura gară din Capitală doar trei ani, pentru că la 13 septembrie 1872 a fost inaugurată Gara Târvoviște, care a ajuns să fie din 1888 cunoscută sub numele de Gara de Nord.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments