Cea mai veche biserică din București: ritualul celor 9 marți, legende, ruine și speranța celor fără pereche

Istoricii au susținut de-a lungul timpului că Mircea cel Bătrân a pus bazele bisericii Sfântul Anton, cea mai veche din Capitală. De asemenea, Gheorghe Șincai a afirmat că pe peretele lăcașului de cult de la Curtea Veche se află zugrăviți trei prinți cu numele de Mircea.

Unul dintre ei a fost Mircea Ciobanul, al doilea era fiul său, iar cel de-al treilea îl înfățișa pe Mircea cel Bătrân. Puțini știu, dar ruinele reconstruite care sunt vizibile trecătorilor astăzi reprezintă biserica unei închisori, motiv pentru care s-a numit biserica pușcăriei, care a ars în 1847.

O legendă susține că noaptea sufletele celor care au pierit în tragedie își plâng durerea și se plimbă în voie în zonele alăturate. Cu toate astea, credincioșii nu se tem și au la cunoștință în special ritualul celor nouă marți, care îi ajută în special pe cei fără pereche să își găsească jumătatea și iubirea pe viață.

Pentru asta, trebuie doar să te rogi timp de nouă marți la rând la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare. De asemenea, se spune și că tinerii miri care decid să își unească aici destinele vor avea un mariaj de durată plin de fericire.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments