Istoria Palatului Poștelor: construcția monumentală se află în Centrul Istoric al Bucureștiului

Palatul Poștelor este o construcție monumentală ce se află în cuprinsul vechiului Centru Istoric al Bucureștiului, pe calea Victoriei nr. 12. În vremurile noastre, acesta este sediu al Muzeului Național de Istorie a României.

Construcția a început să prindă culoare în mintea autorităților în anul 1892, după ce a fost elaborată legea pentru construirea Palatului Poștelor. În acea vreme, poșta ținea de Ministrul de Interne, care a fost însărcinat să aloce o sumă substanțială.

În lege era subliniat: ,,Se deschide pe seama Ministerului de Interne un credit de 3.000.000 de lei aur, care se va acoperi printr-o emisiune de rentă sau prin orice alte mijloace va găsi guvernul mai nimerit.”

În timpul acesta, cel care a fost delegat să realizeze planurile noii clădiri a fost arhitectul Alexandru Săvulescu. trimis să viziteze mai multe capitale europene și să studieze clădirile de poștă de acolo.

Amintim că pe terenul pe care s-a ridicat clădirea a fost în secolul al XVII-lea hanul construit de Constantin Brâncoveanu, care a luat foc în anul 1847.

Anii au trecut, iar lucrările de construcție efectivă a palatului au început în 1894, după o ceremonie în care au fost prezenți: regele Carol I al României, prim-ministrul Lascăr Catargiu, miniștrii cabinetului, prefectul poliției și primarul Capitalei.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments