Istoria patinelor de gheață: primele au apărut în urmă cu 5.000 de ani și erau realizate din oase de animale

Patinajul este în zilele noastre un sport plăcut de privit și practicat, dar în urmă cu 5.000 de ani era văzut ca un mod de supraviețuire.

Dovezile arheologice descoperite de specialiști arată că primele patine au fost realizate din oase de animale. La acea vreme, ele au reprezentat un mod ușor de a călători prin Finlanda.

,,In centrul si nordul Europei, acum 5.000 de ani, oamenii luptau sa supravietuiasca in conditii severe de iarna si este improbabil ca patinele sa fi aparut pentru distractie”, a explicat doctorul Frederico Formenti, de la Universitatea Oxford, in Jurnalul Biologic al Societatii Linnean din Londra.

„La fel ca in cazul schiurilor si bicicletelor, sunt sigur ca patinele au aparut pentru a diminua cantitatea de energie necesara deplasarilor zilnice”, a adaugat Formenti.

Încălțările speciale pe care astăzi le numim patine erau confecționate din oase de la cai sau vaci, găurite la un capăt și legate de picior prin fâșii de piele. De asemenea, ele erau folosite cu ajutorul unui băț cu care oamenii se împingeau pentru a se putea deplasa.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments