Legenda Mărțișorului: cum a apărut tradiția?

Multe dintre doamne și domnișoare se bucură că încep prima zi de primăvară cu flori și cadouri din partea celor iubiți. Cu toate astea, puține dintre ele știu legendele din spatele zilei deosebite. Șnurul alb cu roșu pus în piep de către ele este învelit într-o legendă.

Se spune că într-o zi Soarele a vrut să danseze și el într-o horă și a coborât pe Pământ sub înfățișarea unui tânăr. Un zmeu a profitat de dispariția sa și a ales să îl răpească și să-l ducă departe de ochii lumii.

Oamenii s-au schimbat după ce nu a mai existat căldură, moment în care un tânăr pe nume Mărțișor a avut curajul să înfrunte zmeul și să elibereze Soarele pentru ca totul să revină la normal.

Acesta a străbătut trei anotimpuri și a reușit să învingă creatura, astfel eliberând Soarele. Din păcate, băiatul nu a apucat să se bucure de reușită pentru că a murit din cauza rănilor din timpul luptei.

Tot sângele lui s-a scurs atunci pe zăpada imaculată, acesta fiind motivul pentru care șnurul este împletit în alb și roșu.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments