Legenda monstrului din Loch Ness: unde a început totul?

Monstrul din Loch Ness este un animal care nu face parte din nicio familie sau specie, dar despre care se spune că ar fi trăit în Scoția. Iubitorii de mister și animale speciale au avut însă puține dovezi la îndemână pentru a crede în continuare că acesta a existat. Cu toate astea, localnicii au lăsat în urmă legende care mai de care mai spectaculoase care îi mențin încă numele viu până în prezent.

Legenda începe cu adevărat în data de 2 mai 1933, atunci când în ziarul local a fost publicat ,,Inverness Courier”, care aducea în prim-plan experiența unui cuplu din zonă care susținea că observase ,,un animal enorm plutind pe suprafața lacului.”

De aici și până la o întreagă tensiune a mai fost doar un pas. Localnici și oameni din toată țara au dat năvală în Scoția pentru a încerca să surprindă bestia în acțiune, iar un circ a oferit chiar recompensa de 20.000 de lire sterline celor care ar fi reușit să o captureze.

Unii spun că monstrul este doar un mit, iar alții au afirmat de-a lungul timpului că un dinozaur supraviețuitor sau un șarpe mare a stat ascuns ani buni în lacul după care a fost denumit. Cu toate astea, Nessie a devenit un simbol scoțian alături de whiskey, cimpoi și kilt, chiar dacă nu ar fi existat vreodată.

3.8 4 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments