Mituri urbane din București: orfelinate bântuite, fantome și ambulanța neagră

Majoritatea oamenilor din ziua de astăzi nu mai cred în case bântuite sau fantome, dar iată că multe mituri urbane din București au reușit să supraviețuiască până în aceste vremuri. Care sunt cele mai cunoscute?

Orfelinatul bântuit din Centrul Vechi

Unul din cele mai cunoscute mituri din Capitală este acela al orfelinatului care se află pe Strada Franceză nr. 13. Clădirea se spune că ar fi bântuită de spiritele a 203 copii. Legenda arată că micuții au fost ținuți în condiții greu de imaginat, lăsați să moară de foame și de sete.

Ambulanța neagră

Mulți au trăit cu spaima acestei mașini care apărea de nicăieri, fără să fie văzută de nimeni nici la plecare. Mitul a fost preluat din străinătate și a ajuns și în România în anii ’70. Se spune că ambulanța neagră vâna copii pentru a le fura organele.

Statuia criminală din cimitir

Mai mulți oameni au susținut că au fost sufocați de o statuie, iar alții chiar ar fi murit din această cauză. Statuia unei femei din cimitirul Eternitatea din București a reușit să îi sperie pe trecători. Se spune că ea s-ar fi sinucis în apele Dâmboviței după ce a fost părăsită de iubit. Toți localnicii susțin că dacă te așezi noaptea în brațele ei, vei muri sufocat.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments