Peștera Naka: adevărul din spatele șarpelui împietrit

Peștera Naka este una din numeroasele minuni din Thailanda care aduce an de an turiști străini ce vor să vadă cu ochii lor șarpele uriaș care ar fi împietrit printr-un blestem.

Unii oameni cred cu tărie în legenda din spatele imaginilor care îi lasă fără cuvinte, timp în care alții spun că formațiunile și stâncile aflate în peșteră doar seamănă în mod natural cu pielea și silueta unui șarpe. Cei care sunt interesați trebuie să știe că locația se regăsește în apropierea orașului Bueng Kan, orașul de frontieră de la granița țării cu Laos.

Indiferent care ar fi viziunea fiecăruia, localnicii îi sfătuiesc pe turiști să vină aici măcar o dată în viață pentru a vedea frumusețea locului. Legenda crezută de numeroși oameni începe cu Prințul Fahoong, un bărbat frumos, înalt și puternic ce era invidiat de mulți.

Din păcate, el era singur, deși avea toate bogățiile și atuurile pentru a cuceri pe oricine. Într-o zi, el a auzit o fată cântând în timp ce mergea prin pădure. Vocea ei i s-a părut atât de dulce încât și-a uitat drumul și a mers în direcția sunetelor, dar fata nu se vedea nicăieri.

La un moment dat, a văzut o pelerină roșie de femeie care părea că se îndepărtează din ce în ce mai mult în timpul în care el se apropia. Atunci, o piele de șarpe jumătate roșie și jumătate verde i-a apărut la picioare în timpul căutării sale, o piele pe care nu a mai văzut-o niciodată.

Se pare că un dușman i-ar fi pus gând rău și l-a ademenit tocmai în peșteră, ulterior l-a transformat într-un șarpe imens pentru a-l putea ține departe de împărăția sa.

De asemenea, în bătrâni se zvonea că acesta se schimbă uneori în forma umană, dar pe timpul zilei este obligat să se transforme în piatră și să păzească pădurea și apele, fără să părăsească perimetrul.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments