Obiective turistice cu cele mai înfricoșătoare mituri

România este un tărâm învelit în istorie, castele, păduri înfiorătoare și legende de temut pentru turiștii străini și nu numai. De multe dintre aceste locuri se leagă mituri despre: fecioare răpite, diavoli, comoare și chiar extratereștri. Iată câteva obiective pe care cei mai curajoși ar vrea să le vadă!

Peștera Polovragi: multe mituri despre această peșteră îl au ca personaj principal pe Zamolxe, conducătorul dacilor, care își putea schimba înfățișarea. În peșteră chiar se află tronul său de care mulți turiști se tem.

De asemenea, se spune că picăturile de apă care se preling pe pereți sunt lacrimile zeului pe care le-a vărsat după cucerirea Daciei. O altă legendă arată că aici încă ar fi ascuns aurul poporului.

Lacul Roșu: vorbele bătrânilor au susținut că aici trăia pe vremuri o fată frumoasă pe nume Estera, care s-a îndrăgostit de un tânăr. Cel din urmă a fost trimis în armată înainte ca cei doi să se căsătorească, iar fata a fost rapidă la scurt timp de un haiduc.

Estera a cerut ajutorul munților și într-o noapte o stâncă a căzut peste ea și peste cel care a răpit-o, motiv pentru care lacul ar fi ajuns roșu. Un alt mit spune că muntele s-a surpat și a omorât un cioban cu turma, măgărușii și câinii săi, iar din cauza sângelui vărsat apa lacului a căpătat această culoare.

Grădina Zmeilor: locația spectaculoasă se află la 32 de kilometri de Zalău. Se spune că stâncile cu forme surprinzătoare erau casele zmeilor.

Într-o zi, unul dintre ei a furat soarele de pe cer, iar un tânăr voinic a decis să îl înfrunte. După ce l-a învins, voinicul a aruncat soarele pe cer, iar ceilalți zmei au fost orbiți de lumina strălucitoare și au împietrit.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments