Povestea Foișorului de Foc: ce spune legenda urbană?

Foișorul de Foc este una din cele mai cunoscute clădiri din București, iar odinioară și cea mai înaltă din Capitală. Cei mai mulți care fac abia acum cunoștință cu locul o iau drept reper, dar pentru bucureșteni ea este doar o sursă de legende tragice.

Foișorul de Foc este una din cele mai cunoscute clădiri istorice de aici în jurul căreia plutesc o mulțime de legende urbane.

Totul a început în 1890, după ce autoritățile au constatat că au nevoie de un turn de observare a incendiilor și de avertizare a pompierilor.

Clădirea a fost astfel ridicată între anii 1890-1892, cu o înălțime de 42 de metri, situată la intersecția dintre strada Nerva Traian și bd. Regele Ferdinand.

Apariția liniilor telefonice prin care se puteau da astfel veștile a dus în cele din urmă la oprirea funcționării Foișorului de Foc în jurul anului 1911. Mai târziu, în 1963, clădirea-monument a fost transformată în Muzeul Național al Pompierilor, funcție pe care o îndeplinește și în prezent.

  • Legende de groază

O legendă urbană șocantă legată de acest loc susține că soția unui pompier a aflat că el o înșela cu o spălătoreasă chiar la locul de muncă.

Aceasta ar fi urcat treptele pentru a-l prinde în fapt pe partenerul infidel, dar și-ar fi rupt gâtul căzând de la etajul 2. De atunci, spiritul ei bântuie supărat în toate colțurile Foișorului pentru a-și găsi soțul.

O altă istorie arată că în beciul care s-ar fi aflat chiar sub instituție se tranșau oameni. Cu toate astea, s-a dovedit că aici nu era spațiu suficient unde să se producă astfel de orori pentru că nu a existat niciodată un beci sub construcție, conform schiței.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments