Povestea monumentului ,1907′ din Parcul Florilor: statuia este opera sculptorului Naum Corcescu

Statuia deosebită care a ajuns în Parcul Florilor în 2007 îi face pe trecători să se uite și acum lung. Poate puțini știu, dar aceasta spune povestea Răscoalei din 1907.

Deși inițial se afla la intersecția de la Obor, aceasta a fost dezvelită ulterior în parcul din Pantelimon odată cu inaugurarea locului.

Lucrarea impresionantă a fost realizată de sculptorul Naum Corcescu în anul 1971, fiind compusă din două părți: un grup statuar format din personajele din bronz și un soclu din beton armat placat cu rocă de culoare albă.

Specialiștii au lucrat preț de 2.000 de ore la refacerea statuii, care a fost afectată foarte mult de trecerea timpului, dar în cele din urmă au fost folosite peste 10.000 de șuruburi, 2 km de fir de plumb și 350 de plăci pentru renovarea acesteia.

Sculptura cântărește aproximativ 36 de tone și are o înălțime de 15 metri. Din păcate, aceasta s-a înclinat după cutremurul din 1977, dar rămâne totuși bine poziționată în Parcul Florilor pentru toți localnicii și turiștii care vor să o admire.

5 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments