Aeroportul Otopeni a fost o bază pentru Al Treilea Reich al lui Hitler: evoluția lucrărilor

Aeroportul Internațional Henri Coandă este cel mai mare aeroport din România, al doilea fiind Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu. Cu toate că pe acesta au tranzitat nenumărate persoane, puține au la cunoștință detalii despre istoria sa și evoluția lucrărilor de-a lungul anilor.

Aeroportul Otopeni a fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial o bază pentru Al Treilea Reich al lui Hitler. Înainte de 1965, doar Aeroportul Băneasa oferea zboruri comerciale, ulterior în locul vechii baze militare de la Otopeni a fost construit un nou aeroport cu astfel de scopuri.

Modernizările au continuat prin crearea unui foaier pentru celebrități, după vizita în România a președintelui SUA, Richard Nixon, în august 1969.

Modernizare

Faza 1 (1994-1998): continuarea corpului de clădire pentru plecări și a corpului finger.
Faza 2 (1999-2007): reconfigurarea corpului de clădire pentru sosiri, modernizarea turnului de control și extinderea parcării de la suprafață.
Faza 3 (2009-2012): modernizarea totală în valoare de 150.76 de milioane de euro, capacitate de procesare la 4.500 de pasageri pe oră, peste 6 milioane de pasageri pe an.

0 0 votes
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments