Primul autobuz Românesc: a fost fabricat la uzina Vulcan din București

Construcția de autobuze a început în anul 1956 prin fabricarea primului autobuz de timp Mao Tze Dun din seria începută în anul 1955 la uzina ,,Vulcan” din București. Mulți oameni își amintesc de Rocar București, dar aceasta este denumirea adoptată din 1993 ca succesoare a întreprinderii Uzina Autobuzul București (UAB).

Aceasta a fost de departe una din cele mai productive companii din România. Primul autobuz de la noi din țară avea caroseria din profile de tablă de oțel, era construită la Atelierele Centrale ITB și era montată pe un șasiu de autocamion SR-101.

Vehiculul avea o lungime de 8.5 m, lățimea de 2.52 m și înălțimea de 2.92 m. Specialiștii au indicat faptul că în el puteau fi transportați nu mai puțin de 60 de persoane, dintre care doar 28 aveau loc pe scaune.

Relatările din aceea perioadă au arătat că toată caroseria a fost proiectată la Atelierele Centrale ITB și a fost montată pe un șasiu de camion tip ,,Steagul Roșu”. De asemenea, autobuzul propulsat de un motor de 90 CP a fost folosit de societatea de transport din București chiar până în anii ’70.

1 1 vote
Article Rating
Distribuie pe:

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments